ממש לא מזמן, פייסבוק עשתה שינוי מפתיע בפיד שלה והחזירה את פונקציית הניגון האוטומטי של הסאונד בסרטוני הוידאו.
בעיני רבים, הבחירה להחזיר את הניגון האוטומטי של סאונד נראית תמוהה ביותר, בהתחשב בעובדה שרק לפני שנה פייסבוק עצמה פרסמה נתונים המראים כי סרטונים שמופיעים בפיד המובייל ומתנגנים אוטומטית עם סאונד מעוררים תגובה שלילית אצל 80% מהמשתמשים.
נתון נוסף שתומך בהיעדר החיבה של משתמשים לסאונד של סרטונים בפיד הפייסבוק שלהם הוא כי 85% מהסרטונים בה נצפים ללא סאונד.
לפי פייסבוק, הסיבה להחזרת הסאונד האוטומטי היא שאנשים צופים ביותר סרטוני וידאו בטלפון שלהם, והם מצפים לשמוע את פס הקול של הסרטונים כאשר המכשיר שלהם לא נמצא במצב שקט. לדבריהם, בדיקות שלהם בנושא קיבלו פידבק חיובי.
למשתמשים, בכל אופן, ישנה האפשרות לשנות את הגדרות הפיד שלהם כך שהניגון האוטומטי של סאונד לא יעבוד, ועם שני הנתונים שלמעלה נראה סביר שהפיד של משתמשים רבים ימשיך להיות שקט.
מה זה אומר לגבי מפרסמים שרוצים למנף את המדיום העוצמתי הזה לטובת המותג שלהם? פשוט: להמשיך וליצור סרטונים שמיועדים לצריכה ללא סאונד ברקע, ואם לא עשיתם את זה עד עכשיו – זה הזמן להתחיל.
הנה שלושה טיפים חשובים לסרטונים שעובדים גם בלי סאונד, ויביאו לכם צפיות, לייקים ו-engagement לרוב:
בחרו את הנושא בחוכמה
לדימויים יש עוצמה רבה, אבל בפלטפורמה עמוסה וקצבית כמו פייסבוק יש גבול למורכבות המסרים שניתן להעביר באמצעותם. לפני שאתם מתחילים לעבוד על הסרטון שלכם, ודאו שהמסר שלכם הוא פשוט יחסית ושהערך שהסרטון מביא לצופים ניתן להעברה בקלות גם ללא מילים.
כפי שנראה מיד, כתוביות וכותרות יכולות לתמוך בדימויים שתצרו בסרטון שלכם כדי להעשיר את הסיפור שלו, אבל אתם לא רוצים להסתמך עליהן יותר מדי ולהעמיס את המסך במסות גדולות של טקסט.
חשבו על רעיון פשוט וברור, שייתן ערך לצופים שלכם ללא צורך במילים. קחו לדוגמה את סדרות הסרטונים של Tasty, מתכונים קצרצרים ופשוטים שמועברים ב-time lapse קצבי ונעים לצפיה:
הצבעוניות של הסרטונים והאסתטיקה הגבוהה תורמים גם הם רבות לאטרקטיביות שלהם, אבל חשוב לזכור שגם הצילום או האנימציה המושקעים ביותר לא יועילו אם המסר שבבסיס הסרטון הוא מורכב מדי מכדי להבין בכמה שניות של דימויים בלבד.
הוסיפו כתוביות או כותרות
כתוביות הן דרך פשוטה לעזור לצופים שלכם להבין את ההקשר של הוידאו ואת המטרה שלו ללא הצורך בסאונד, והן גם אמצעי יעיל להעברת מסרים בצורה ויזואלית מעבר לדימויים עצמם.
לא תמיד אפשר לספר את הסיפור בתמונות בלבד, ולפעמים יש צורך בדיאלוג או לפחות בכותרת שתעזור לצופה להבין במה עוסק הסרטון. כתוביות וכותרות יכולות לעזור מאוד לגרות את הסקרנות של הצופה ולגרום לו להישאר ואפילו להפעיל את הסאונד מרצונו החופשי.
רוצים להוסיף כתוביות לסרטון הפייסבוק שלכם?
כאשר תבחרו ב-upload video\photo עבור הפוסט החדש שלכם, תיפתח החלונית הבאה:
בחרו בלשונית "captions", שם תוכלו להוסיף קובץ .srt עם הכתוביות שלכם.
אם אתם אכן בוחרים ללכת על כותרות, הקפידו שהן יהיו קצרות וקלות לקריאה. זה לא הזמן לשלוף מילים מהפסיכומטרי – הקלו על הצופים שלכם בקריאה ותראו שהם יישארו אתכם.
השקיעו בדימויים חזקים, מסקרנים ואסתטיים
מרגע שויתרנו על הסאונד מהסרטון שלנו, או לפחות קיבלנו את העובדה שהצופים שלנו עשויים לוותר עליו, אנחנו שמים את מלוא כובד המשקל על הדימויים שבו. כדי שהדימויים האלה יצליחו לספק את הסחורה – כלומר, צפיות ולייקים, עליהם להיות מושכים ובולטים במיוחד.
זכרו כי אתם מתחרים על תשומת לבם של המשתמשים מול אינספור תמונות, טקסטים וסרטונים אחרים. עליכם למשוך את תשומת הלב שלהם מהשניה הראשונה ולוודא שרמת העניין שלהם נשארת גבוהה.
קחו למשל את הסרטון הזה שהפקנו עבור עמוד הפייסבוק של עיריית תל אביב. הצבעים העזים, העיצוב ההומוריסטי של הדמויות והעריכה הקצבית מושכים את תשומת הלב ומעוררים את סקרנותו של הצופה להמשיך ולגלות מה הסיפור:
בסרטונים שלכם, הקפידו על כל פריים וודאו כי אתם מנצלים עד תום כל אחד מהאלמנטים בהפקה – צילום, תאורה, עיצוב, עריכה – כך שהויזואליה של כל הסרטון תהיה עוצמתית ככל שהיא יכולה להיות.
צרו סרטונים שכיף לצפות בהם – הצופים שלכם יעריכו זאת ויתגמלו אתכם בהתאם.