סרטי תדמית, תוכן וידאו שמציג את החברה/מיזם, הם עדיין הפורמט השיווקי הפופולרי ביותר למרות שהם כבר מזמן לא באמת מספקים את הסחורה. קיים מגוון פורמטים נרחב של תכני וידאו שיווקיים, לכן ריכזנו כאן מספר טיפים שיעזרו לכם להפיק את הסרטון האידיאלי עבור החברה או המוצר שלכם.
1. תוכן שיווקי הוא הפרסום החדש
במקום להתמקד במוצר עצמו וביתרונותיו, נעלה לדיון את הפתרונות לבעיות של קהל היעד שלנו, כאוטוריטה מקצועית שמתמחת בתחום ספציפי. הגולשים אשר מתחברים למסר מפיצים אותו ומייצרים באזז. התוצאה: מודעות חיובית עקיפה למותג שלנו. פלטרפורמה אידיאלית ראשונה לכך היא כמובן היוטיוב, הגן עדן של הוידאו. אם הסרטון הוא בעל פן עסקי כדאי להפנות את העוקבים שלכם בלינדקאין לערוץ יוטיוב. באינסטגרם ובפייסבוק מומלץ להשקיע בתוכן קצר וקולע – סרטונים קצרים, תגיות (האשטגים) או בגיפים.
2. המובייל שולט
כידוע, אנחנו צורכים את רוב התוכן דרך המובייל. נובע מכך שיש לשמור על וידאו נקי, עם מסר גדול במרכז, כך שיעבור ללא סאונד גם בגלילה מהירה. ניתן לעשות זאת באמצעות וידאו, אנימציה, טקסט מונפש או שילוב של שניהם.
3. To Be Continued…
על מנת להפוך את הקהל שלכם לעוקבים צמודים, כדאי לתכנן להפיק סדרת תכנים ולא סרטון אחד, כשכל סרטון יתמקד בנושא אחר וייחודי. יתרון אחד בולט לשיטה זו, היא שהפקת סרטון קצר פשוטה לביצוע. בנוסף, התוכן המתקבל קל לצפייה ולהבנה.
4.וידאו או אנימציה?
כיום כל אחד יכול לצלם אפילו באמצעות סמארטפון, מה שגורם לתוכן להראות אותנטי ואמין. עם זאת, לעיתים קונספט כזה עלול ליצור רושם חובבני. לפיכך, ייתכן שהפתרון עבורכם הוא דווקא הפקה של צוות צילום מקצועי וציוד איכותי, גם אם מדובר בעלות גבוהה. אפשרות ביניים היא לרכוש קטעי וידאו מאימג' בנק בעלות של עד 70$ לשוט. כך או כך, כאשר הוידאו עוסק בטכנולוגיות מסובכות או מוצרים מורכבים, הכלי המושלם הוא אנימציה.
5.אנימציה – Dos and Don'ts
טרנד מוכר הוא סרטון היד המציירת, שעשוי להיתפס כגימיק מיוחד אך לא תמיד מספק. היד נוטה למשוך הרבה תשומת לב ולכן לרוב קשה לצופה להתמקד במטרה של סרטון אנימציה – הסבר והפשטת תהליכים ומוצרים מורכבים. במקרה כזה, עדיף לוותר על נוכחות היד בסרטון ולהשקיע באנימציה איכותית. עם זאת, סרטוני היד המציירת עדיין יכולים להתאים לווידאו קצר, הומוריסטי ובלי מסרים מורכבים.
אופציה מומלצת נוספת היא הפקת וידאו משולב באנימציה להמחשת הרעיון בצורה בהירה ואסטטית. הסגנון הזה נותן פתרון מעולה גם לחברות שאנימציה בלבד לא מתאימה למותג שלהן. למשל, אלה המשווקות מוצר שחשוב לראותו על מנת להבין את הפונקציות שלו.
לסיכום, לא משנה באיזה מדיום תבחרו, העיקר שתפעלו!